Tein eilen tätä kyseistä salaattia ja siitä tuli niin hyvää, että ajattelin kirjoittaa ohjeen ylös ja laittaa hyvän kiertämään :) Mitat eivät ole kovin tarkkoja, koska en silloin tehdessäni sen kummemmin aineita mittaillut. Toivottavasti onnistuu näillä ohjeilla yhtä hyvin kuin minun salaatti..

 

Tonnikalasalaatti<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

½ kerää jäävuorisalaattia

1 pieni punasipuli

1/3 keltaista paprikaa

vihreitä, kivettömiä viinirypäleitä

1/2 pkt Apetina fetajuustoa

Pirkka- miniluumutomaatteja

1/3 pienestä kurkusta

tonnikalapaloja öljyssä

 

Kastike:

n. ½ dl balsamiviinietikkaa

2- 3 rkl rypsiöljyä

mustapippuria

ripaus suolaa ja sokeria

 

Huuhtele vihannekset ja hedelmät. Halkaise miniluumutomaatit ja viinirypäleet kahtia. Pilko kurkku, tomaatti, paprika, sipuli ja fetajuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi. Sekoita tämän jälkeen kastikkeen aineet keskenään. Lisää tonnikala salaattiin juuri ennen tarjoilua ja kaada päälle kastiketta. Salaatti sopii patongin kanssa mainiosti esimerkiksi lounaaksi. Jos haluat, voit jättää tonnikalan pois ja syödä salaattia esim. kalan lisukkeena.