1894617.jpg

Vaikea on välillä näitä metsän aarteita huomata sammaleen ja lehtien seasta. Suppilovahverot eivät ole suosikkisieniäni, mutta aina niille ottajia löytyy:)

1894627.jpg

Kanttarellit ovat suosikkejani unohtamatta kuitenkaan mustia torvisieniä..

1894645.jpg

Tässä on koko päivän saalis, olin todella tyytyväinen. Varsinkin torvisieniä oli minun mittapuulla valtavasti. Karvarouskuista tein suolasieniä, mustat torvisienet kuivatin talvea varten ja kanttarellit pääsivät maustamaan sienipiirakkaa ja kastiketta :) Piilossa olevat 2 litraa suppilovahveroitalahjoitin äidilleni.

1894679.jpg

Kanttarellipiirakasta tuli mielestäni hyvää vaikka täytteenä oli vain sieniä ja sipulia.

1894628.jpg

Piirakan pohja on samalla ohjeella kuin jauhelihapiirakka, jonka ohje sivuillani..

Täyte:

n. 1, 5 litraa kanttarellejä

2 sipulia

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

maustamiseen suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ja voita sekä päälle juustoraastetta.

Puhdista sienet ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli valmiiksi. Haihduta sienistä ylimääräinen vesi pannulla ja lisää joukkoon voi ja sipulisilppu. (Jos pannu näyttää liian täydeltä, kaada sienet odottamaan toiseen astiaan ja kuullota sipulit erikseen. Lisää sipulien joukkoon sienet ja halutessasi nokare voita. )Mausta seos suolalla oman maun mukaan. Sekoita kerma ja munat keskenään, lisää aavistus mustapippuria ja ripaus paprikajauhetta. Painele taikina öljyllä voideltuun vuokaan, lisää sienisipulitäyte ja kaada lopuksi munakermaseos päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla  200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.