Kun aurinko alkaa valaista päivää yhä pidemmälle, viherpeukalon sormet syyhyävät päästä istuttamaan taimia ja muokkaamaan penkkejä. Sen verran tänään mylttäsin tuolla kasvimaalla, että yritin kitkeä kaikki juolavehnät pois penkeistä ja poluilta. Kävimme äitini kanssa eilen naapurikunnan puutarhalla ja siellä oli vaikka mitä! Perennoja, kesäkukkia, puita ja pensaita, ruukkuja jne. Valikoima oli todella laaja ja taimet laadukkaita. Huomenna oli tarkoitus suunnistaa sinne uudelleen paremmalla ajalla:)

Haaveilin jo tuossa päivällä, että hakisin hortonomi-koulutukseen ensi vuonna kunhan valmistun nykyisestä koulusta...saa nyt nähdä onko vaan kevättä rinnassa:) Siinä menisi taas neljä vuotta elämästä opiskeluun ja entiset opintolainat olisi vielä maksamatta. Pitää miettiä asiaa, onhan tässä vielä vajaa vuosi aikaa tuumailla. Kesällä 2009 on sitten myös meille pakollinen vaihto, jonka jälkeen olen toivottavasti saanut kaikki kurssit suoritettua ja saan insinöörin tittelin. Lähdemme luokkakaverin kanssa 3 kuukaudeksi työharjoitteluun Kreikkaan. Ei millään malttaisi odottaa sinne asti. Olen netistä etsinyt tietoa kaupungista ja katsellut kuvia, kaunis merenrantakaupunki :) 

Tässä vaiheessa vuotta käsityöt eivät ole minulla päälimmäisenä mielessä, tosin viime aikoina on muutenkin ollut inspiraation puutetta. Odotan että tilaamani Tildan tapaan- kirja saapuisi ja pääsisin ompelemaan jotain kesäistä:) Voisin myös yrittää virkata jotain pitkästä aikaa.

Olen myös kokkaillut kun tässä on vielä lomaa jäljellä vajaa 3 viikkoa. Vanhempien luona on hyvä leipoa ja laittaa ruokaa kun syöjiä riittää. Yksin kun on niin ei tule kovin usein leivottua. Leivoin viime viikolla jauhelihapiirakkaa ja ajattelin nyt tänne laittaa ohjeen ennenkuin unohdan sen kokonaan.

 

1568254.jpg

 

Jauhelihapiirakka

 

Peruspiirakkapohja:

150 grammaa voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

suolaa

Sekoita jauhot ja jääkaappikylmä voi keskenään, mahdollisimman nopeasti. Lisää suola ja jääkylmä vesi nopeasti sekoittaen. Anna taikinan vetääntyä kylmässä vähintään 15 min.

 

Täyte:

400 grammaa nauta-sikajauhelihaa

2 tomaattia

2 isoa porkkanaa

1 sipuli

1 prk kermaviiliä

1 muna

1 lihaliemikuutio

paprikajauhetta, mustapippuria

päälle juustoraastetta

 

Pilko sipuli ja tomaatit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää tomaatit ja porkkanat. Lisää lihaliemikuutio ja mausteet(oman maun mukaan). Painele taikina piirakkavuokaan ja lisää päälle jauhelihaseos. Sekoita kermaviili ja muna keskenään ja kaada täytteen päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste ja paista uunis keskitasossa 200 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.